Készíts különleges mézeskalácsot természetes színezékkel! 🌱
Az ünnepi időszak kedvence most egy egészségesebb, természetes alternatívával tér vissza! Dobd fel mézeskalácsaidat a Yes Superfood Blue Spirulinával, és varázsolj élénk színeket az asztalodra! A spirulina nemcsak gyönyörű kék árnyalatot ad, hanem értékes tápanyagokkal is gazdagítja a süteményt. Ideális választás különleges alkalmakra vagy akár ajándéknak is.
Hozzávalók:
- 60 g margarin
- 100 g kókuszvirágcukor
- 100 g juharszirup
- 1 lenmagtojás (1 ek őrölt lenmag + 3 ek forró víz)
- ½ tk vanília aroma
- 250 g liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- csipet só
- 2 tk őrölt gyömbér
- 2 tk őrölt fahéj
- ¼ tk őrölt szegfűszeg
- 2 tábla vegán fehércsokoládé
- ½ tk Yes Superfood Kék Spirulina por
Elkészítési mód:
- Lenmagtojás elkészítése:
Keverd össze az őrölt lenmagot forró vízzel, és hagyd állni pár percig, míg zselés állagú lesz.
- Alap hozzávalók összedolgozása:
Elektromos habverővel keverd krémesre a margarint és a kókuszvirágcukrot. Add hozzá a juharszirupot, a vanília aromát és a lenmagtojást.
- Száraz hozzávalók előkészítése:
Egy külön tálban keverd össze a lisztet, szódabikarbónát, sót és a fűszereket. Dolgozd össze a nedves és a száraz hozzávalókat, míg sűrű tésztát nem kapsz.
- Pihentetés:
Formálj labdát a tésztából, majd fóliázd le, és pihentesd hűtőben legalább 20 percig.
- Sütés előkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A pihentetett tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki 5 mm vastagságúra.
- Szaggatás és sütés:
Szaggasd ki a mézeskalácsokat, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire. Süsd 10-12 percig, majd hagyd őket kihűlni.
- Díszítés:
Olvaszd meg a fehércsokoládét gőz felett, majd keverd el benne a Kék Spirulina port. Mártsd bele a mézeskalácsok felét, és hagyd megdermedni.