Készíts különleges, vegán gluténmentes madeleine-t rózsaszín csokoládéval! 🌸
Ha valami igazán különlegesre vágysz, próbáld ki ezt a gluténmentes és vegán madeleine receptet, amelyet Yes Superfood Dragon Fruit porral színesítünk. Az élénk rózsaszín csokoládébevonat nemcsak látványos, hanem egészséges is, köszönhetően a természetes színezékeknek és antioxidánsoknak. Tökéletes desszert különleges alkalmakra vagy akár egy délutáni kávé mellé!
Hozzávalók 18 darab madeleine-hez:
- 115 g fehér rizsliszt
- 50 g mandulaliszt
- 80 g fehér cukor
- ½ teáskanál sütőpor
- ⅛ teáskanál só
- 100 ml mandulatej
- 40 g vegán vaj, olvasztva (nem forrón)
- ¾ teáskanál vanília kivonat
- 1 teáskanál finomra vágott lime- vagy citromhéj (ízlés szerint több is adható)
- ½ csésze apróra vágott fehér csokoládé
- 3-4 evőkanál Yes Superfood Dragon Fruit por
Elkészítési mód:
- Tészta elkészítése:
Egy nagy tálban keverd össze a rizslisztet, mandulalisztet, fehér cukrot, sütőport és sót.
Add hozzá a mandulatejet, olvasztott vegán vajat (ne legyen forró), vanília kivonatot és lime/citromhéjat. Keverd simára a tésztát.
Fedd le műanyag fóliával, és tedd a hűtőbe egy éjszakára.
- Sütés előkészítése:
Vajazd ki a madeleine formát vegán vajjal, és habzsákba tedd a tésztát, töltsd meg a forma mélyedéseének ¾-éig.
Helyezd a formát a fagyasztóba 8-10 percre, vagy a hűtőbe 30 percre.
- Sütés:
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra (légkeverés nélkül).
Helyezd a formát a sütőbe, és süsd 220°C-on 2 percig, majd csökkentsd a hőmérsékletet 180°C-ra, és süsd további 6-8 percig, amíg a madeleine-ek szépen felpúposodnak és az aljuk aranybarna lesz. (A sütési idő a forma méretétől függ.)
Hagyd hűlni néhány percig, majd tedd rácsra teljesen kihűlni.
- Rózsaszín csokoládé bevonat elkészítése:
Győződj meg róla, hogy a madeleine-ek teljesen kihűltek.
Gőz felett olvaszd meg a fehér csokoládét.
Ha darabos a Dragon Fruit törd szét, szitáld át, vagy daráld le. Ezután a port keverd az olvasztott csokoládéba.
Önts körülbelül 1 teáskanálnyi olvasztott csokoládét a madeleine forma mélyedéseibe, majd nyomd bele a süteményeket.
Helyezd a formát hűtőbe, amíg a csokoládé megdermed. Ha a bevonat nem válik le könnyen, tedd a formát 5 percre a fagyasztóba.