18 000Ft felett ingyenes szállítás 🚚

Vegan és Gluten-mentes Madeleines Pink Csokoládéval

Dragon Fruit por – természetes pink színezék, desszertekhez, joghurthoz, italokhoz, tésztákhoz.

Készíts különleges, vegán gluténmentes madeleine-t rózsaszín csokoládéval! 🌸

Ha valami igazán különlegesre vágysz, próbáld ki ezt a gluténmentes és vegán madeleine receptet, amelyet Yes Superfood Dragon Fruit porral színesítünk. Az élénk rózsaszín csokoládébevonat nemcsak látványos, hanem egészséges is, köszönhetően a természetes színezékeknek és antioxidánsoknak. Tökéletes desszert különleges alkalmakra vagy akár egy délutáni kávé mellé!

Hozzávalók 18 darab madeleine-hez:

  • 115 g fehér rizsliszt
  • 50 g mandulaliszt
  • 80 g fehér cukor
  • ½ teáskanál sütőpor
  • ⅛ teáskanál só
  • 100 ml mandulatej
  • 40 g vegán vaj, olvasztva (nem forrón)
  • ¾ teáskanál vanília kivonat
  • 1 teáskanál finomra vágott lime- vagy citromhéj (ízlés szerint több is adható)
  • ½ csésze apróra vágott fehér csokoládé
  • 3-4 evőkanál Yes Superfood Dragon Fruit por

Elkészítési mód:

  1. Tészta elkészítése: Egy nagy tálban keverd össze a rizslisztet, mandulalisztet, fehér cukrot, sütőport és sót. Add hozzá a mandulatejet, olvasztott vegán vajat (ne legyen forró), vanília kivonatot és lime/citromhéjat. Keverd simára a tésztát. Fedd le műanyag fóliával, és tedd a hűtőbe egy éjszakára.
  2. Sütés előkészítése: Vajazd ki a madeleine formát vegán vajjal, és habzsákba tedd a tésztát, töltsd meg a forma  mélyedéseének ¾-éig. Helyezd a formát a fagyasztóba 8-10 percre, vagy a hűtőbe 30 percre.
  3. Sütés: Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra (légkeverés nélkül). Helyezd a formát a sütőbe, és süsd 220°C-on 2 percig, majd csökkentsd a hőmérsékletet 180°C-ra, és süsd további 6-8 percig, amíg a madeleine-ek szépen felpúposodnak és az aljuk aranybarna lesz. (A sütési idő a forma méretétől függ.) Hagyd hűlni néhány percig, majd tedd rácsra teljesen kihűlni.
  4. Rózsaszín csokoládé bevonat elkészítése: Győződj meg róla, hogy a madeleine-ek teljesen kihűltek. Gőz felett olvaszd meg a fehér csokoládét. Ha darabos a Dragon Fruit törd szét, szitáld át, vagy daráld le. Ezután a port keverd az olvasztott csokoládéba. Önts körülbelül 1 teáskanálnyi olvasztott csokoládét a madeleine forma mélyedéseibe, majd nyomd bele a süteményeket. Helyezd a formát hűtőbe, amíg a csokoládé megdermed. Ha a bevonat nem válik le könnyen, tedd a formát 5 percre a fagyasztóba.